nieuws

‘Doe geen concessies aan je gehakt

Slagersnieuws

SLAGERSWERELD – Het lekkerste gehakt van Nederland is te koop bij Keurslager Roelof Dees in Leeuwarden, zo concludeerde het Algemeen Dagblad. Deze uitslag legt de Keurslager geen windeieren, zo laat hij de redactie van Slagerswereld weten.

SLAGERSWERELD – Het lekkerste gehakt van Nederland is te koop bij Keurslager Roelof Dees in Leeuwarden, zo concludeerde het Algemeen Dagblad. Deze uitslag legt de Keurslager geen windeieren, zo laat hij de redactie van Slagerswereld weten.

Dat stelde het AD in de Nationale Gehakttest die medio april werd gepubliceerd. Op smaak scoorde de Friese slager een tien. Overall eindigde de Keurslager op de derde plek door een slippertje op het aspect van de werkhygiëne.
Op de vraag wat het geheim is van het lekkerste gehakt, zegt hij: ‘Gebruik verse grondstoffen en zorg voor constantheid. Het is verleidelijk om bepaalde grondstoffen te verwerken in je gehakt, maar doe dat niet. Wij voegen niets toe aan het gehakt, geen remmers niets.’

Verkoop
De derde plaats in de AD gehakttest heeft de slagerij geen windeieren gelegd. ‘Wat we normaal verkopen in drie dagen verkopen we nu per dag. De mensen komen overal vandaan en rijden er speciaal voor om. Het is hopen dat we dat vasthouden, maar dat is moeilijk. Wat ik kan doen is constante kwaliteit leveren en dan bepaalt de consument zelf of hij er voor terugkomt.’
Het gehakt van discounter Lidl kreeg in de test van het AD de hoogste score. Het laboratorium LabCo onderzocht het gehakt op vetpercentage en het aantal bacteriën.

Reageer op dit artikel