nieuws

DNA-test voor tracering vlees

Slagersnieuws

BARCELONA – Genetische tests maken het goedkoop en eenvoudig om vlees volledig te traceren.

DNA-test voor tracering vlees

BARCELONA – Genetische tests maken het goedkoop en eenvoudig om vlees volledig te traceren.

Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Barcelona, onderzoeksinstituut Applied Biosystems en Hypor España GP (onderdeel van Hendrix Genetics).De onderzoekers hebben een DNA-test ontwikkeld waarbij varkensvlees, aan de hand van 46 verschillende genetische variaties, direct kan worden herleid tot het individuele varken.  Het onderzoek werd uitgevoerd op varkensvlees, maar de test is volgens de onderzoekers ook geschikt voor vlees van andere dieren.

Met de test kunnen vleesverwerkers op een simpele en betaalbare manier de kwaliteit van hun vleesproducten aantonen.

 

Reageer op dit artikel