nieuws

Dichte mist speelde Nationale Slagers Vakbeurs parten

Slagersnieuws

AMSTERDAM – Peter Laan van de VAS kijkt terug op een geslaagde Nationale Slagers Vakbeurs. Hoewel het aantal bezoekers op de tweede beursdag (dinsdag 4 november) wat tegenviel. Dichte mist weerhield slagers ervan af te reizen naar de Amsterdamse Borchlandhal.

Dichte mist speelde Nationale Slagers Vakbeurs parten

AMSTERDAM – Peter Laan van de VAS kijkt terug op een geslaagde Nationale Slagers Vakbeurs. Hoewel het aantal bezoekers op de tweede beursdag (dinsdag 4 november) wat  tegenviel. Dichte mist weerhield slagers ervan af te reizen naar de Amsterdamse Borchlandhal.

De twee beursdagen werden bezocht door ruim 3.100 bezoekers. 69 % van hen kwam op dag 1. Van de bezoekers was 68 % afkomstig uit de ambachtelijke slagerij, 4 % uit de supermarkt (slagerijen) en de poeliers waren verantwoordelijk voor  3,5 % van het totale aantal bezoekers.Relatief veel beursgangers bleken een industriële achtergrond te hebben (5,5 %).De vis- en AGFhandel en brood- en banketzaken zorgden voor 2,5 % van de bezoekers. Traiteurzaken, cateraars en horeca tekenden gezamenlijk voor 1,4 %. De overige belangstellenden representeerden verschillende branches of hadden de registratiekaart niet volledig ingevuld.

‘Ondanks de bredere opzet van de beurs met een complete verswinkel op de beursvloer, blijft het een echte slagersbeurs,’ aldus Peter Laan. Met name de eerste dag kwamen de bezoekers uit het hele land. Waarschijnlijk als gevolg van de mist reisden de 2e dag vooral slagers uit de directe omgeving naar Amsterdam.

Inmiddels hebben 6 standhouders zich aangemeld voor de 25e editie van de beurs, die in 2010 wordt gehouden. Volgend jaar is de Slavakto.

 

Reageer op dit artikel