nieuws

Deventer Vleeshandel ontkent omkatten vlees

Slagersnieuws

DEVENTER – Eigenaar Bastiaan Otterloo van Deventer Vleeshandel ontkent elke betrokkenheid bij het mogelijk omkatten van vlees.

Deventer Vleeshandel ontkent omkatten vlees

DEVENTER – Eigenaar Bastiaan Otterloo van Deventer Vleeshandel ontkent elke betrokkenheid bij het mogelijk omkatten van vlees.

Donderdag viel de AID het bedrijf binnen en nam de administratie in beslag. Ook werd huiszoeking gedaan bij Otterloo thuis. ‘Ik handel alleen maar in vlees, vooral in Oost-Europa en het Verre Oosten. Nederlandse supermarkten belever ik helemaal niet.’ De directeur heeft een advocaat in de arm genomen en overweegt een claim tegen de AID als zijn onschuld is aangetoond.

De AID deed ook invallen bij bedrijven in Duiven, Harreveld, Oss, Polsbroek, Lith en Den Bosch. Er werd 5.000 kilo vlees in beslag genomen. De AID verdenkt de bedrijven van het omkatten van vlees voor huisdieren tot vlees voor menselijke consumptie. Het zou gaan om maag- en darmvlees.

 

Reageer op dit artikel