nieuws

Detailhandel bezorgd over stijging WOZ

Slagersnieuws

AMSTERDAM – Winkeliers in zo’n dertig gemeenten hebben de WOZ-waarde het afgelopen jaar opvallend sterk zien stijgen. Dat stelt de Raad Nederlandse Detailhandel.

Detailhandel bezorgd over stijging WOZ

AMSTERDAM – Winkeliers in zo’n dertig gemeenten hebben de WOZ-waarde het afgelopen jaar opvallend sterk zien stijgen. Dat stelt de Raad Nederlandse Detailhandel.

‘Zeker in de huidige economische situatie is het onverantwoord om winkeliers op te zadelen met fors hogere lasten’, zei een woordvoerder van de Raad Nederlandse Detailhandel dinsdag.

Klachten

De raad heeft de afgelopen maanden veel klachten ontvangen over winkelpanden die door de gemeenten fors hoger worden gewaardeerd. In veel gevallen gaat het om een stijging van tientallen procenten. Met uitschieters van 60 en zelfs meer dan 75 procent, aldus de zegsman. Vooral in Maastricht en Heerenveen klaagden veel winkeliers.

De raad denkt dat veel gemeenten in deze economisch lastige tijd op zoek zijn naar extra inkomsten en deze via hogere WOZ-waarderingen proberen binnen te krijgen. ‘Voor winkelpanden die in de ogen van de gemeente zijn ondergewaardeerd ligt veelal een forse verhoging in het verschiet’, aldus de woordvoerder. 

Lees ook:
Lokale lasten slagers verschillen sterk (12 juli 2007)
 

Reageer op dit artikel