nieuws

Dé van de Riet terug in vlees

Slagersnieuws

ZOETERMEER – Voormalig woordvoerder Dé van de Riet van de Productschappen Vee, Vlees en Eieren, is weer terug ‘in het vlees’.

Dé van de Riet terug in vlees

ZOETERMEER – Voormalig woordvoerder Dé van de Riet van de Productschappen Vee, Vlees en Eieren, is weer terug ‘in het vlees’.

Van de Riet is in dienst getreden bij de brancheorganisatie voor de vleessector, COV, als communicatiemanager en woordvoerder van de Stichting Vlees.nl. Deze stichting, een initiatief van de vleessector, die onder de vlag van de COV opereert en waarin ook de slagersorganisatie KNS participeert, is een alternatief voor het in 2005 opgeheven Voorlichtingsbureau Vlees.

Van de Riet was de laatste ruim anderhalf jaar woordvoerder van Bouwend Nederland.

Website
Dit voorjaar gaat het volledig gerestylede Vlees.nl ‘live’ met een uitgebreide website waarin informatie wordt gegeven over vlees, vleesproductie en de veehouderij in Nederland. Vlees.nl moet een antwoord worden op de toenemende negatieve verhalen over vlees.

Volgens voorzitter Jos Goebbels worden feiten en fictie over de Nederlandse vleesproductie nog wel eens door elkaar gehaald.

Meatbashing
De roep om een nieuw voorlichtingsbureau vlees is eigenlijk sinds de opheffing in 2005, onder zowel slagers als vleesindustrie groot. De vleessector mist al jaren een weerwoord op het ‘meatbashing’ door dierenwelzijns- en milieuclubs.

Lees ook:
‘Slagers moeten zelf vleesbureau oprichten’ (28 september 2009)
KNS participeert in www.vlees.nl (15 juli 2009)
Imago Nederlands vlees keldert in Duitsland (24 februari 2009)
COV gaat voorlichting vlees oppakken (11 februari 2009)
Ook Dé van de Riet weg bij PVE (5 maart 2008)
Veel steun voor terugkeer Voorlichtingsbureau Vlees (1 maart 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over voorlichting over vlees

Reageer op dit artikel