nieuws

De Hoeve steunt slagers en varkensboeren

Slagersnieuws

BREDA – De belangstelling voor milieuvriendelijk vlees groeit volgens Hans Verhoeven, directeur van De Hoeve. ‘Het aantal niet gecastreerde biggen binnen ons samenwerkingsverband zal komend jaar verdubbelen van vier- naar achtduizend per week.

De Hoeve steunt slagers en varkensboeren

BREDA –  De belangstelling voor milieuvriendelijk vlees groeit volgens Hans Verhoeven, directeur van De Hoeve. ‘Het aantal niet gecastreerde biggen binnen ons samenwerkingsverband zal komend jaar verdubbelen van vier- naar achtduizend per week.’

De Hoeve is een samenwerkingsverband dat slagers en varkensboeren helpt bij het op de markt brengen van varkensvlees met milieukeurmerk. Ze werkt daarvoor samen met Natuur en Milieu en de Dierenbescherming. Stoppen met castreren levert extra punten op voor het keurmerk.

Verdoofd

De afspraak die de varkenssectoronlangs zelf met de minister maakte – om per 1 januari 2009 alleen nog maar verdoofd te castreren – ziet De Hoeve als een tussenstap. ‘Verdoven heeft ook nadelen.’ Er worden in Nederland nu minder biggetjes gecastreerd dan een jaar geleden en als het aan de Dierenbescherming ligt, wordt er over vijf jaar helemaal niet meer gecastreerd, verdoofd noch onverdoofd.
 
Het aantal bedrijven dat geen vlees meer wil van gecastreerde biggen neemt gestaag toe, onder druk van maatschappijlijke, politieke en andere organisaties.

 

 

Reageer op dit artikel