nieuws

De Groene Weg boert goed in eerste kwartaal

Slagersnieuws

ROTTERDAM – In het eerste kwartaal van 2009 groeide de verkoop van biologisch varkens- en rundvlees van De Groene Weg ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden.

De Groene Weg boert goed in eerste kwartaal

ROTTERDAM – In het eerste kwartaal van 2009 groeide de verkoop van biologisch varkens- en rundvlees van De Groene Weg ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden.

Het biologisch vlees uit de keten van De Groene Weg wordt verkocht via de slagerijen van De Groene Weg, maar vooral via het supermarktkanaal. De markt is enigszins onvoorspelbaar; de toenemende aandacht voor dierenwelzijn en duurzaamheid zorgt voor een tot nu toe standvastige biologische vleessector. De biologische verkoop zit in de lift.
 
Tijdens het Bio-Congres werd gemeld dat de afzet van biologisch vlees en vleeswaren over heel 2008 is gestegen. Vlees van De Groene Weg voldoet aan de richtlijnen van de biologische productiemethode. Dit wordt gecontroleerd door SKAL. De biologische productiemethode heeft betrekking op de houderij-omstandigheden, met buitenuitloop en biologisch geteeld voer.

Lees ook: Biologische slagers in vers top 100

 

Reageer op dit artikel