nieuws

Dantuma heropend na verbouwing

Slagersnieuws

SLAGERSWERELD – Slagerij Dantuma in Zwaagwesteinde is heropend na een forse verbouwing. Het familiebedrijf bestaat al ruim zeventig jaar.

SLAGERSWERELD – Slagerij Dantuma in Zwaagwesteinde is heropend na een forse verbouwing. Het familiebedrijf bestaat al ruim zeventig jaar.

‘Mensen moeten een reden hebben om juist bij ons te komen’, legt Albert Dantuma (39) uit. Samen met zijn vrouw Geessiene (34) heeft hij de slagerij aan de Noorder Stationsstraat. Met de stevig verbouwde winkel die begin deze maand is heropend, hoopt het echtpaar de klanten nog beter te kunnen bedienen. Drie belangrijke aspecten komen daarbij volgens de slager aan de orde. ‘We willen vasthouden aan een ouderwetse toonbank waarin het vlees ligt. Mensen die bewust iets meer willen uitgeven voor het beste rundvlees kunnen hier terecht. Maar ook de moderne consument willen we bereiken met het aanbieden van volledige maaltijden. Stamppotten, nasi-, bami- en macaronischotels maar ook broodjes die kunnen worden afgebakken in de winkel. Een derde trend waarin we meegaan, is de vraag naar gemaksvoedsel. De maaltijd moet snel bereid zijn. Lang sudderen is er niet meer bij. Wij springen daarop in door bijvoorbeeld dergelijk vlees in blik aan te bieden. Mensen kunnen dat dan pakken terwijl ze in de winkel wachten.’

Reageer op dit artikel