nieuws

‘Crimineel’ vlees in schappen supermarkt

Slagersnieuws

LONDEN – Lidl, Aldi, Makro, Tesco, Carrefour, Tesco en Wal-Mart verkopen ‘crimineel’ vlees uit het Braziliaanse Amazonegebied.

‘Crimineel’ vlees in schappen supermarkt

LONDEN – Lidl, Aldi, Makro, Tesco, Carrefour, Tesco en Wal-Mart verkopen ‘crimineel’ vlees uit het Braziliaanse Amazonegebied.

Dat stelt althans Greenpeace dat hierover (opnieuw) een rapport heeft uitgebracht, meldt Meat & Meal. Volgens de milieuorganisatie verkopen de supermarkten vlees dat afkomstig is van ‘illegale rundveeboerderijen’ in het Amazonegebied. De rundveehouders zouden het vlees leveren aan de Braziliaanse vleesreuzen JBS, Marfrig en Bertin, die het (eventueel via importeurs) weer doorverkopen aan grote Europese retailers.

Greenpeace deed gedurende drie jaar undercover onderzoek naar de vleesstromen van Brazilië naar Europa. Een en ander is verwoord in het rapport Slaughtering the Amazon, dat via de website van Greenpeace te downloaden is.
 

Reageer op dit artikel