nieuws

COV gaat voorlichting vlees oppakken

Slagersnieuws

RIJSWIJK – Er komt een website van de COV met voorlichting over vlees. Dit moet het gat opvullen dat is ontstaan na opheffing van het Voorlichtingsbureau Vlees in 2005.

COV gaat voorlichting vlees oppakken

RIJSWIJK – Er komt een website van de COV met voorlichting over vlees. Dit moet het gat opvullen dat is ontstaan na opheffing van het Voorlichtingsbureau Vlees in 2005.

De COV (Centrale Organisatie voor de Vleessector) zegt zich nog steeds achter het besluit te scharen voor de opheffing van het vleesbureau, maar erkent ook een groeiende behoefte in de vleessector aan een platform met objectieve informatie.
 
Stelling
Al in 2007 stelde 81% van de lezers van Meatandmeal.nl dat het Voorlichtingsbureau Vlees moest terugkeren. In een tussenstand van een nieuwe stelling over dit onderwerp blijkt bovendien dat tweederde van de vleessector ook bereid is daar aan mee te betalen.  Met name de kleinere en middelgrote vleesbedrijven, die zelf geen of weinig budgetten hebben voor voorlichting over vlees, willen graag een platform dat informatie en voorlichting geeft.

De website, waar momenteel aan wordt gewerkt, gaat in eerste instantie een half miljoen euro kosten voor de bouw ervan. Daarna zijn de kosten nog eens twee tot drie ton per jaar. Het geld wordt betaald door bedrijven uit de vleessector, stelt COV-voorzitter Wim van Pelt. Zij betalen een heffing per geslacht dier.

 

Reageer op dit artikel