nieuws

Cooymans Vlees verdacht van slachten zieke paarden

Slagersnieuws

DEN DUNGEN – De slachterij die verdacht wordt van fraude met paardenpaspoorten is Cooymans Vlees in Den Dungen.

Cooymans Vlees verdacht van slachten zieke paarden

DEN DUNGEN – De slachterij die verdacht wordt van fraude met paardenpaspoorten is Cooymans Vlees in Den Dungen.

Afgelopen dinsdag deed de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) een inval bij het bedrijf en werd de slachterij stilgelegd. Volgens Omroep Brabant is Cooymans de slachterij die wordt verdacht van het sjoemelen met paardenpaspoorten. Ze zouden zieke dieren die niet meer geschikt zijn voor de vleesverwerking toch slachten. Paspoorten met medische gegevens zouden zijn vervalst. Zieke paarden kunnen op die manier toch nog geld opleveren.

Vervalste paspoorten gevonden
Bij de fraude zou ook een handelshuis in het zuiden van het land betrokken zijn. De NVWA vond een groot aantal vervalste paspoorten in het slachthuis in Den Dungen. Dat was reden om de erkenning van slachterij Cooymans onmiddellijk in te trekken en het bedrijf stil te leggen.

Cooymans Vlees is verrast door de inval, zegt advocaat Hans van Immerseel. Het bedrijf ontkent iets verkeerds te hebben gedaan. Van Immerseel: ‘Mijn cliënt is erg aangeslagen.’ De advocaat wil verder niet reageren op de beschuldigingen omdat hij het rapport van de NVMA nog niet binnen heeft.

Slachthuis dicht, slagerij wel open
Cooymans heeft naast de slachterij ook een slagerij in het dorp en die is wel gewoon open. Het bedrijf bestaal sinds 1925. Het slachthuis werd in 1992 fors uitgebreid. In het nieuwe pand zit naast een slachterij ook een uitsnijderij en een worstmakerij.
 

Lees ook:
Slachthuis fraudeert met paardenpaspoorten (8 augustus 2012)

Reageer op dit artikel