nieuws

Consumentenbond: weinig vet in gehakt Keurslager

Slagersnieuws

LEUSDEN – Het rundergehakt van de Keurslager is zeer mager. Dat blijkt uit testresultaten van de Consumentenbond.

Consumentenbond: weinig vet in gehakt Keurslager

LEUSDEN – Het rundergehakt van de Keurslager is zeer mager. Dat blijkt uit testresultaten van de Consumentenbond.

De Consumentenbond testte rundergehakt en half-om-half gehakt bij diverse grote supermarkten en de Keurslager. De Keurslager kwam met een vetpercentage van slechts 10% weer als beste uit de test bij het rundergehakt. In 2006 is een vergelijkbaar onderzoek uitgevoerd. Ook toen scoorde de Keurslager het best. Mede naar aanleiding van dit onderzoek heeft het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het maximale vetgehalte van gehakt verlaagd van 35% naar 25%. Het vetpercentage van mager gehakt werd verlaagd van 20% naar 15%. Voor de Keurslager zijn deze verlagingen geen enkel probleem.

‘Eigenlijk wisten we wel dat het met het gehakt van de 555 Keurslagers wel goed zit, we laten dit ieder jaar zelf keuren. Maar het is prettig dat ook nog eens van een externe partij bevestigd te krijgen,’ aldus een tevreden directeur Ruud Bakker van de Vereniging van Keurslagers (VVK). De resultaten van de gehakttest van de Consumentenbond zijn te lezen in de Gezondgids van mei 2009.
 

Reageer op dit artikel