nieuws

Consument laat vlees liggen voor vis

Slagersnieuws

UTRECHT – Veel consumenten vervangen vlees voor vis uit zorg voor hun eigen gezondheid.

Consument laat vlees liggen voor vis

UTRECHT – Veel consumenten vervangen vlees voor vis uit zorg voor hun eigen gezondheid.

 
Dat blijkt uit een rapport dat volgende week verschijnt van onderzoeksbureau AnnaLise, meldt De Telegraaf. Bijna één op de drie consumenten zegt de afgelopen twee jaar minder vlees te zijn gaan eten, blijkt uit het onderzoek. 32 procent van de consumenten is meer vis gaan eten, terwijl een bijna even grote groep zegt minder vlees te eten.
 
Gezondheid
De eigen gezondheid is voor de consument de belangrijkste reden hun eetpatroon aan te passen. Dé van de Riet van de Productschappen Vee, Vlees en Eieren zegt in De Telegraaf dat ondanks alle negatieve verhalen over vlees de vleesconsumptie niet of nauwelijks is gekelderd. ‘Er is een heel klein minnetje. Vlees is ook nog nooit zo veilig geweest.’ 
 

Reageer op dit artikel