nieuws

Consument denkt niet aan crisis

Slagersnieuws

DEN HAAG – Nederlanders maken zich de crisis weinig zorgen over hun financiën. Ook hebben ze geen weet van de kabinetsmaatregelen die de economische crisis moeten tegengaan.

Consument denkt niet aan crisis

DEN HAAG – Nederlanders maken zich de crisis weinig zorgen over hun financiën. Ook hebben ze geen weet van de kabinetsmaatregelen die de economische crisis moeten tegengaan.

Dat blijkt uit een enquête van het Sociaal en Cultureel Planbureau onder ruim duizend mensen. 17 procent van de ondervraagden verwacht een verslechtering van het eigen inkomen, tegen 19 procent in het eerste kwartaal van dit jaar. Van alle ondervraagden verwacht 48 procent dat het slechter zal gaan met de algemene economie, tegen 65 procent in het eerste kwartaal.

Beleid
De ondervraagden zijn daarnaast slecht op de hoogte van het crisisbeleid van het kabinet. Hieruit komt naar voren dat er maar weinig mensen weten welke maatregelen de regering neemt om de economische malaise tegen te gaan. Zij kunnen maar weinig concrete maatregelen opnoemen. De meesten komen niet verder dan ‘minister Bos heeft geprobeerd overal geld in te stoppen’. Maar waarin, dat weet men niet.
 

Reageer op dit artikel