nieuws

Consument beknibbelt op voeding

Slagersnieuws

VOORBURG – De consumentenbestedingen aan voedings- en genotsmiddelen zijn in april dit jaar met 1,3 procent gedaald in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

Consument beknibbelt op voeding

VOORBURG – De consumentenbestedingen aan voedings- en genotsmiddelen zijn in april dit jaar met 1,3 procent gedaald in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

Dit blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag publiceerde. Daarnaast gaven consumenten 1,8 procent minder uit aan duurzame goederen. Zij lieten vooral kleding- en schoenenwinkels links liggen.

Aardgas
Consumenten gaven in de eerste drie maanden van dit jaar ook al veel meer uit aan aardgas in vergelijking met een jaar eerder. Naast een hoger gasverbruik werd de consument geconfronteerd met hogere uitgaven aan medische zorg. Dit hangt samen met de invoering van het eigen risico in de zorg, begin dit jaar. De totale uitgaven aan diensten stegen daardoor met 2,7 procent.

 

Reageer op dit artikel