nieuws

Commotie over toezicht vleesafval

Slagersnieuws

AMSTERDAM – Controle op de juiste verwerking van vleesafval bij slagers heeft in Amsterdam tot commotie geleid. Inspecteurs van de gemeentelijke Dienst Milieu en Bouwtoezicht (DMB) zouden zijn bedreigd door slagers.

Commotie over toezicht vleesafval

AMSTERDAM – Controle op de juiste verwerking van vleesafval bij slagers heeft in Amsterdam tot commotie geleid. Inspecteurs van de gemeentelijke Dienst Milieu en Bouwtoezicht (DMB) zouden zijn bedreigd door slagers.

DMB constateert al een tijdje dat een aantal slagerijen regels overtreedt bij het aanbieden van dierlijk afval. ‘Het gaat hier om dierlijke bijproducten die niet (meer) voor consumptie geschikt zijn. Denk hierbij aan bloed, dierenkoppen en producten die over datum zijn. In verband met mogelijke besmetting door bacteriën of virussen moet het dierlijk afval gescheiden worden opgeslagen van het overige bedrijfsafval, in een lekvrije bak en voorzien van juiste etikettering. Het afval mag alleen worden vernietigd door gecertificeerde afvalverwerkers’, legt de dienst uit op haar website. 

Een artikel over de ontstane commotie in Vleesmagazine van januari 2012, dat dinsdag 24 januari verschijnt.

Reageer op dit artikel