nieuws

Comfort Class varkensvlees 35-70 cent duurder

Slagersnieuws

DALFSEN – Varkensvlees dat volgens Comfort Class is geproduceerd, moet in de winkel 35 tot zeventig cent meer per kilo gaan kosten.

Comfort Class varkensvlees 35-70 cent duurder

DALFSEN – Varkensvlees dat volgens Comfort Class is geproduceerd, moet in de winkel 35 tot zeventig cent meer per kilo gaan kosten.

Het project ‘Varkens in ComfortClass’ is het resultaat van een unieke samenwerking tussen LTO Nederland en de Dierenbescherming in nauwe samenwerking met de Animal Sciences Group van Wageningen UR, ForFarmers en Privon. Het project streeft naar een stalsysteem dat uitgaat van de behoeften van het varken en tevens economisch rendabel is voor de varkenshouder.

De kostprijs per kilogram geslacht gewicht stijgt met 5 tot 10 cent. Dat stelt Dick van der Vegt uit Dalfsen, die het Comfort Class principe op een deel van zijn bedrijf heeft toegepast, in vakblad Boerderij.  De varkenshouder paste drie afdelingen op zijn bedrijf aan en draaide drie rondes met het systeem. De hogere kostprijs is het gevolg van een slechtere voederconversie, iets minder groei, een lager vleespercentage en wat extra uitval.

 

Reageer op dit artikel