nieuws

Combinatie slager en cateraar ‘heftig

Slagersnieuws

HARSKAMP – Een cateringbedrijf beginnen lijkt aantrekkelijk. Steeds meer bedrijven, verenigingen en families willen hun feest uitbesteden. Een goudmijntje? Het lijkt zo, maar de werkelijkheid is weerbarstiger vindt slager Berry van Kruistum.

Combinatie slager en cateraar ‘heftig

HARSKAMP – Een cateringbedrijf beginnen lijkt aantrekkelijk. Steeds meer bedrijven, verenigingen en families willen hun feest uitbesteden. Een goudmijntje? Het lijkt zo, maar de werkelijkheid is weerbarstiger vindt slager Berry van Kruistum. 
 
Berry van Kruistum (32 jaar) is eigenaar van  Barbecue en Gourmet (B&G) aan de Kraatsweg 1 in Harskamp én eigenaar van slagerij Kranenburg in dezelfde plaats. ‘Je hebt veel nodig om te kunnen starten. Dat vergt een enorme investering. Of ik veel verdien? Laat ik zeggen dat ik geen euro op de bank heb staan. Alles wat ik verdien, investeer ik meteen weer in het bedrijf,’ laat hij dagblad De Gelderlander weten.

Berry van Kruistum begon twee jaar geleden als zelfstandige cateraar. Daarvoor had hij veel baantjes. Eerst werkzaam bij slagerij Kranenburg in Harskamp, daarna enkele jaren als versmanager bij Golf-supermarkt in Wekerom. Vervolgens was hij verkoper vlees in de buitendienst bij Van Pelt in Scherpenzeel. In 2006 besloot de jonge ondernemer om op eigen benen te staan. Het betekende keihard werken.  Deze ijver legde hem geen windeieren. Het aantal klanten groeide gestaag.

Slagerij

Een volgende stap zette Van Kruistum in maart dit jaar toen hij een slagerij begon. ‘Het is heftig, hoor. Twee bedrijven. Ik heb nu drie vaste krachten in dienst en vijftien oproepkrachten.’ De Harskamper staat er niet meer alleen voor. ‘Dat was ook niet meer te doen. Het maken van planningen en rekeningen laat ik nu over aan Erica Brons. Een gouden kracht. Dank zij haar heb ik nu af en toe een avondje vrij. Dat heb ik voordien nooit gekend.’

De klanten komen van heinde en verre. ‘Hier uit de regio natuurlijk. Maar ze komen ook uit Veenendaal, Wageningen en Arnhem. Soms is het jakkeren. Bijvoorbeeld als we acht klanten op één avond hebben.’ B&G verzorgt de catering ook voor grote klanten. Bijvoorbeeld voor de voetbalclub WAVV uit Wageningen, het Trekkertrek-gebeuren in Harskamp en de auto- en motorcross in Kootwijkerbroek.

 

Reageer op dit artikel