nieuws

Colruyt opent biosupermarkt met vers vlees

Slagersnieuws

SLAGERSWERELD – Middenin Eindhoven heeft de Belgische retailer Colruyt woensdag 28 februari haar eerste Nederlandse Bio-Planet-vestiging geopend.

SLAGERSWERELD – Middenin Eindhoven heeft de Belgische retailer Colruyt woensdag 28 februari haar eerste Nederlandse Bio-Planet-vestiging geopend.

Dit is een supermarkt met een volledig biologisch en ecologisch assortiment. De vestiging in winkelcentrum Heuvel Galerie telt meer dan 5.000 uiteenlopende biologische producten, waaronder 300 producten van Bio-time, het eigen merk dat ook al in de eigen Colruyt-winkels verkocht wordt.
Verder is er een aparte versafdeling voor groenten en fruit en een aparte slagerij met vers (niet verpakt) vlees, waar medewerkers het vlees ter plaatse snijden. Het vlees is afkomstig van de Belgische Ardennen (Bastenaken). Het vlees is afkomstig van dieren die in de stal en wei voldoende ruimte krijgen. Bovendien is het voer biologisch en krijgen zieke dieren homeopathische of natuurgeneesmiddelen, terwijl voor het vervoer naar de slacht zoveel mogelijk stress wordt voorkomen.Bio-Planet heeft al drie vestigingen in België; in Kortrijk Gent en Dilbeek. Vergeleken met België is er in Eindhoven meer zuivel en minder sterke drank. Dit laatste komt door de Nederlandse wetgeving. Eindhoven is voor Colruyt een testcase in Nederland. Een verdere uitrol is afhankelijk van de resultaten in deze plaats, maar nog 3 winkels zijn volgens hem mogelijk. Overigens hoeven de Albert Heijns en C-1000’s zich nog niet ongerust te maken. ‘We staan niet stil bij de concurrentie. We doen aan marktcreatie en dat kost tijd.’

Reageer op dit artikel