nieuws

Chr. Hansen intensiveert activiteiten in vleessector

Slagersnieuws

HORSHOLM (DEN) – De leverancier van natuurlijke voedingsingrediënten Chr. Hansen intensiveert zijn activiteiten in de vleessector door de opening van een businessunit Meat. Het Deense bedrijf wil een duidelijk aanspreekpunt voor klanten in deze sector bieden door alle activiteiten op het gebied van vlees te bundelen. De nieuwe businessunit wordt geleid door Christian Rolf Jacobsen, vice-president van Chr. Hansen.

Chr. Hansen intensiveert activiteiten in vleessector

HORSHOLM (DEN) – De leverancier van natuurlijke voedingsingrediënten Chr. Hansen intensiveert zijn activiteiten in de vleessector door de opening van een businessunit Meat. Het Deense bedrijf wil een duidelijk aanspreekpunt voor klanten in deze sector bieden door alle activiteiten op het gebied van vlees te bundelen. De nieuwe businessunit wordt geleid door Christian Rolf Jacobsen, vice-president van Chr. Hansen.

Chr. Hansen levert functionele blends, natuurlijke kleurstoffen en cultures voor vleesproducten. Het bedrijf wil klanten helpen om waarde toe te voegen aan hun producten en inspelen op consumententrends. Met natuurlijke ingrediënten is het mogelijk het aantal E-nummers in vleesproducten omlaag te brengen. Daarnaast kunnen producenten het uiterlijk van voedingsmiddelen ermee verbeteren, bederf tegengaan en andere smaakbelevingen creëren.

Chr. Hansen neemt bij klanten een groeiende belangstelling waar voor belangrijke toepassingsgebieden als gefermenteerd vlees, geëmulgeerd vlees en gekookte ham. De verwachting is dat de vleesverwerkende industrie in 2010 wereldwijd zo’n 188 miljoen ton producten zal afzetten. De vraag naar gemaksproducten als gesneden vleeswaren, en naar gezonde producten met minder vet, zout en additieven groeit met meer dan 10%. Daarnaast is er een toenemende vraag naar goedkope producten. De businessunit Meat gaat klanten ook technische ondersteuning bieden. Dat gebeurt ter plaatse of via een van de Industry Technology Centers waarover de ingrediëntenproducent beschikt. Zo kunnen toepassingen van Chr. Hansen onder begeleiding van deskundigen worden getest in een productieomgeving. De productie van deze toepassingen vindt plaats op locaties in Duitsland, Italië, Argentinië en de Verenigde Staten.

 

Reageer op dit artikel