nieuws

Chip en paspoort voor paarden en ezels in EU

Slagersnieuws

BRUSSEL (ANP) – Paarden, ezels en pony’s krijgen vanaf zomer volgend jaar een chip in de nek en een Europees paspoort. Ze krijgen de chip bij de geboorte of bij invoer in de EU, heeft de Europese Commissie maandag besloten.

Chip en paspoort voor paarden en ezels in EU

BRUSSEL (ANP) – Paarden, ezels en pony’s krijgen vanaf zomer volgend jaar een chip in de nek en een Europees paspoort. Ze krijgen de chip bij de geboorte of bij invoer in de EU, heeft de Europese Commissie maandag besloten.

De maatregel zal de gezondheid van de dieren verbeteren, dankzij een beter en duidelijker identificatiesysteem, aldus de Europese Commissie. De bestrijding van dierziektes wordt zo eenvoudiger.

Ook is het in het belang van de volksgezondheid, omdat sommige paarden geslacht worden voor consumptie door de mens. Dieren die bepaalde medicijnen hebben gehad, kunnen met de chip en het paspoort worden uitgesloten van de voedselketen.

 

Reageer op dit artikel