nieuws

Chauteaubriand huurt KLM-toestel af voor trip

Slagersnieuws

EDINBURGH – Het loont om vlees af te nemen van vleesleverancier Chateaubriand. Het bedrijf nam afgelopen week ruim 100 chef-koks, die in vier weken 150 kilo of meer Schots rund- of lamsvlees hadden afgenomen, mee op een tripje naar Schotland. Een KLM-vliegtuig werd daarvoor afgehuurd.

Chauteaubriand huurt KLM-toestel af voor trip

EDINBURGH – Het loont om vlees af te nemen van vleesleverancier Chateaubriand. Het bedrijf nam afgelopen week ruim 100 chef-koks, die in vier weken 150 kilo of meer Schots rund- of lamsvlees hadden afgenomen, mee op een tripje naar Schotland. Een KLM-vliegtuig werd daarvoor afgehuurd.

De reis ging naar de Royal Highland Show, de grootste veetentoonstelling van Groot-Brittannië, die vorige week werd gehouden. Voor de eendags-trip huurde Chateaubriand een compleet KLM-toestel af. Chateaubriand werkt uitsluitend met het vlees van het zwarte Aberdeen Angus rund. Naast het bekijken en bevoelen van de levende dieren, kreeg het gezelschap een ruime keus aan rund- en lamsvlees te proeven.

‘Het is belangrijk dat chefs weten waar de producten die ze hun gasten voorzetten, vandaan komen. Daarom doen we dit’, aldus directeur van Chateaubriand Dirk Huisman. Omdat deze dag enorm duur is, wilden we het alleen doen voor onze klanten die 150 kilo of meer afnamen in vier weken. Sommigen verbruiken zelfs drie of vier keer zoveel. Dit is ons bedankje naar hen toe.’ 
 

Kok Onno Kokmeijer over Schots lamsvlees (film)  

 

Reageer op dit artikel