nieuws

CBS: omzet food in vierde kwartaal 2005 gestegen

Slagersnieuws

SLAGERSWERELD – De speciaalzaken in voedings- en genotmiddelen behaalden 0,2 procent meer omzet in het vierde kwartaal 2005 dan in dezelfde periode in 2004.

SLAGERSWERELD – De speciaalzaken in voedings- en genotmiddelen behaalden 0,2 procent meer omzet in het vierde kwartaal 2005 dan in dezelfde periode in 2004.

Alle winkels samen in voedings- en genotmiddelen behaalden in het vierde kwartaal 0,7 procent meer omzet dan in dezelfde periode het jaar daarvoor. De prijzen namen met 0,3 procent toe. Dat betekent dat de prijzen in de foodsector voor het eerst in twee jaar hoger zijn. De supermarkten realiseerden met 0,8 procent de grootste omzetstijging.. Dit blijkt uit cijfers van het CBS. De detailhandel in zijn geheel heeft in het laatste kwartaal van 2005 3,0 procent meer omgezet dan in dezelfde periode een jaar eerder. Vooral in de non-foodsector was de omzet fors hoger. Van de onderscheiden branches in de non-food nam de omzet van de winkels in bovenkleding het meest toe. Alleen de winkels in huishoudelijke artikelen realiseerden een omzetverlies.

Hogere omzet in december
In december van 2005 behaalden de detaillisten 3,7 procent meer omzet dan in december 2004. De omzet in de non-foodsector steeg het meest, namelijk 5,2procent. De winkels in voedings- en genotmiddelen boekten 1,0procent meer omzet. De omzet in december 2005 is positief beïnvloed door een gunstigere samenstelling van de koopdagen dan in december 2004.

Reageer op dit artikel