nieuws

Buurt bang voor uitbreiding voormalige slagerij

Slagersnieuws

DEN HAAG/EEFDE – Buurtbewoners van de voormalige slagerij Van Schooten in Eefde zijn dinsdag naar de Raad van State in Den Haag gestapt om te voorkomen dat het buiten werking gestelde slachthuis nieuw leven wordt ingeblazen.

DEN HAAG/EEFDE – Buurtbewoners van de voormalige slagerij Van Schooten in Eefde zijn dinsdag naar de Raad van State in Den Haag gestapt om te voorkomen dat het buiten werking gestelde slachthuis nieuw leven wordt ingeblazen.

Door de nieuwe milieuvergunning die eigenaar H. van Schooten van de gemeente Lochem heeft gekregen kan hij de schapen- en koeienslachterij verder uitbreiden. Grote afwezige tijdens de zitting voor de hoogste bestuursrechter was de gemeente Lochem, meldt De Stentor.

‘Zo een stinkend bedrijf hoort simpelweg niet in een woonbuurt thuis. De schapenvellen hingen gewoon buiten over de struiken’, stelde de veertig meter van het bedrijf vandaan wonende Jeroen Regeer. Hij liet weten naar de Raad van State te zijn gestapt namens meer dan twintig omwonenden uit Eefde.

Omdat de gemeente Lochem dinsdag in Den Haag niet kwam opdagen, bleef de hoogste bestuursrechtbank met een aantal belangrijke vragen zitten. Onderzoeksrechter H. van Diepenbeek zei tijdens de zitting de afwezigheid van de gemeente te betreuren. ‘Ik heb over deze vergunning een heleboel vragen aan het college van burgemeester en wethouders’. De Raad van State liet op de zitting blijken dat Lochem in de vergunning niet duidelijk heeft aangegeven wat de slachtcapaciteit van het nieuwe slachthuis in de toekomst zal worden. 

Uitspraak over de verleende vergunning volgt binnen zes weken.

 

 

Reageer op dit artikel