nieuws

Burger King over op varkensvlees met beter leven

Slagersnieuws

DOETINCHEM – Fastfoodketen Burger King heeft woensdag aangekondigd dat al het varkensvlees dat het bedrijf gebruikt, uiterlijk in 2017 afkomstig is van varkens die niet in veel te kleine hokken hebben geleefd.

Burger King over op varkensvlees met beter leven

DOETINCHEM – Fastfoodketen Burger King heeft woensdag aangekondigd dat al het varkensvlees dat het bedrijf gebruikt, uiterlijk in 2017 afkomstig is van varkens die niet in veel te kleine hokken hebben geleefd.

‘Tienduizenden dieren zullen hierdoor onder betere omstandigheden leven’, zei Wayne Pacelle, president van de Humane Society in de Verenigde Staten. Hij heeft er bij Burger King en andere bedrijven op aangedrongen om dierenwelzijn in acht te nemen, schrijft de Volkskrant. ‘Het is een significant verschil omdat Burger King zoveel van deze producten gebruikt’, zei Pacelle.

Momenteel is twintig procent van het varkensvlees dat Burger King koopt afkomstig van dieren die in zeer kleine hokken hebben doorgebracht.
 

Reageer op dit artikel