nieuws

Burgemeester gaat slagers opleiden

Slagersnieuws

MESEN – Vanaf september 2011 gaat Sandy Evrard, burgemeester van het Belgische Mesen, les geven in de nieuwe slagersafdeling van Cervo-Go in de vestiging van het Gemeenschapsonderwijs in Diksmuide.

MESEN – Vanaf september 2011 gaat Sandy Evrard, burgemeester van het Belgische Mesen, les geven in de nieuwe slagersafdeling van Cervo-Go in de vestiging van het Gemeenschapsonderwijs in Diksmuide.

Sandy Evrard is naast burgemeester van Mesen ook cateringverantwoordelijke van de Scholengroep Westhoek. Als telg van een slagersfamilie heeft hij een slagersopleiding genoten. ‘Al vier generaties lang zijn de Evrards beenhouwers. We gebruiken nog altijd de recepten van mijn overgrootvader. Die worden in de nieuwe opleiding vrijgegeven, behalve drie patés, die bij de Evrards blijven’, zegt de burgemeester-slager in Het Nieuwsblad. Recent haalde hij zijn lerarendiploma aan de Hogeschool West-Vlaanderen.

Vanaf september verzorgt hij de opleiding beenhouwer in het volwassenenonderwijs. In de nieuwe slagerijafdeling van het KTA Diksmuide wordt een ruim aantal opleidingen aangeboden, die vallen onder de noemer ‘slagerij’: ambachtelijk slager, culinair slager, delicatesse, slagersgast , spekslager, uitsnijder of verkoper.  

Reageer op dit artikel