nieuws

Burgemeester brengt ode aan slager

Slagersnieuws

KAPELLEN – Voor het boek ‘Van Slagers en zonen, Ode aan de echte slager’ hulde de Belgische burgemeester Dirk Van Mechelen zich in een slagersschort en poseerde hij samen met zijn broer Frans, die een slagerij heeft.

Burgemeester brengt ode aan slager

KAPELLEN – Voor het boek ‘Van Slagers en zonen, Ode aan de echte slager’ hulde de Belgische burgemeester Dirk Van Mechelen zich in een slagersschort en poseerde hij samen met zijn broer Frans, die een slagerij heeft.

Via de verhalen en anekdotes van enkele bekende slagerszonen – Lucas Van den Eynde, Patrick Janssens, Guy Van Cauteren en Dirk Van Mechelen – neemt auteur Margot Vanderstraeten de lezer mee terug in de tijd, toen de authentieke slagerij nog een vaste waarde was in elk dorp en elke wijk.

Liefde
Niet zonder enige nostalgie gaat zij tevens op zoek naar slagers die ook vandaag nog hun vak met dezelfde liefde en toewijding beoefenen. In het boek vertelt Dirk Van Mechelen over zijn jeugd als zoon van een slager. Zo vertelt hij dat hij als jongeman samen met zijn broer en zus, vaak meehielp in de zaak, meldt Het Nieuwsblad.

Het boek wordt uitgegeven door Linkeroever Uitgevers en kost 29,95 euro.

Lees ook:
‘Slagers zijn nieuwe rockstars’ (12 november 2009)

Kijk verder in ons nieuwsarchief:
Meer berichten over slagerszoons

 

Reageer op dit artikel