nieuws

Buitengewone Varkens breidt assortiment uit

Slagersnieuws

AMBT DELDEN – Buitengewone Varkens breidt het assortiment aan vlees en vleesproducten uit.

AMBT DELDEN – Buitengewone Varkens breidt het assortiment aan vlees en vleesproducten uit.

Dit voorjaar wordt in nauwe samenwerking met het Foodlab Kokreateur begonnen aan de ontwikkeling van een aantal nieuwe vleesproducten, waaronder rilette en pate. Buitengewone Varkens is in 2011 begonnen met het buiten houden van varkens in bos en wei, om zo te komen tot smaakvolle, lokale en relatief kleinschalige productie.

Assortiment
De mensen achter Buitengewone Varkens willen burgers betrekken bij hun initiatief door ze te laten investeren. Als beloning krijgen de investeerders voor iedere 100 euro die ze inleggen vlees en vleesproducten ter waarde van 150 euro. De geproduceerde en geleverde vleespakketten kunnen van dag tot dag en van varken tot varken verschillen.

Varkens die tot het concept Buitengewone Varkens behoren, worden gehouden op kleine boerenbedrijven. Het dagelijks toezicht vindt plaats door de boer. De varkens gaan uiteindelijk naar zelfslachtende slagers in de buurt.

Lees ook:
Crowdfundinginitiatief Buitengewone Varkens populair

Reageer op dit artikel