nieuws

Bronzen Rookworst prooi voor Sjerp Blom

Slagersnieuws

HUISSEN – Het kwam niet echt als een verrassing voor slager Sjerp Blom (l). De Workumse winnaar van De Bronzen Rookworst 2008 won deze prijs 10 jaar geleden ook al en staat bekend om zijn geweldige rookworsten. Zalencentrum De Valom in Huissen was zaterdagavond het decor voor de prijsuitreiking. Wim van den Brink ( r ) van de KNS reikte de prijzen uit.

Bronzen Rookworst prooi voor Sjerp Blom

HUISSEN – Het kwam niet echt als een verrassing voor slager Sjerp Blom (l). De Workumse winnaar van De Bronzen Rookworst 2008 won deze prijs 10 jaar geleden ook al en staat bekend om zijn geweldige rookworsten. Zalencentrum De Valom in Huissen was zaterdagavond het decor voor de prijsuitreiking. Wim van den Brink ( r ) van de KNS reikte de prijzen uit.

Sjerp en zijn broer Richard Blom waren natuurlijk dolgelukkig met de winst in de strijd om het nationale kampioenschap Gelderse Rookworst, maar hadden de uitverkiezing ook zien aankomen. ‘Dat we een perfecte rookworst maken wisten we,’ aarzelt Sjerp Blom niet. ‘Alleen kan het natuurlijk zo zijn dat een ander nog net ietsje beter is. Maar dat bleek dus niet het geval.’  Het geheim van een goede rookworst is volgens slager Blom de eenvoudige apparatuur die hij gebruikt. ‘Niet computergestuurd. En dan komt het aan op fingerspitzengefühl. En we slachten zélf. Ook dat komt de kwaliteit ten goede,’ meent Blom die het recept niet prijs wil geven. ‘Een eigen mengsel dat geheim blijft.’

 

Een sfeerimpressie van de prijsuitreiking. 91 slagers zonden 242 producten in. De meesten van hen waren zaterdagavond in Huissen van de partij. Staand bij de tafel organisator Eddy Bresser.

Inschrijven was dit jaar behalve in de vertrouwde categorieën als rookworst fijn en rookworst grof ook mogelijk in de klasse rund speciaal. Er konden voor deze klasse verschillende rookworstvarianten worden ingestuurd. Voor de derde keer was deelname aan de innovatieklasse mogelijk. Om hier een kans te kunnen maken, moest het product tenminste 25% rookworst bevatten en het artikel diende qua samenstelling en structuur overeen te stemmen met de naam.
 

Alle prijswinnaars: 

 

Uitslagen Arnhem Rookworststad 2008:
Bronzen Rookworst:
1) S. Blom – Workum
2) J. van Egmond – Arnhem
Klasse Rookworst fijn:
1) N.H. Burggraaf – Culemborg
Klasse Rookworst grof:
1) W. van de Veen – Ederveen
Klasse Rund speciaal:
1)  F. Aalpoel – Voorst
Innovatieklasse:
1) C. van der Ham-Leerdam (hartige rookworst taart)

En afzonderlijk op de foto:

Fotografie: Jan Willem Schouten

 

Reageer op dit artikel