nieuws

Britse slagers verdwijnen uit de stad

Slagersnieuws

LONDEN – Elke maand moeten 23 slagers in de Britse binnensteden hun winkel sluiten omdat ze de concurrentie met de supermarkten niet meer aankunnen. Zo is er in Manchester nog maar één slagerij in het stadscentrum.

LONDEN – Elke maand moeten 23 slagers in de Britse binnensteden hun winkel sluiten omdat ze de concurrentie met de supermarkten niet meer aankunnen. Zo is er in Manchester nog maar één slagerij in het stadscentrum.
 

De Daily Mail meldde dit vrijdag, op basis van recent onderzoek van het belastingadvies-orgaan HM Revenu & Customs. Eind 2007 waren ruim 7000 slagers actief in de Britse binnensteden. In 2000 waren dat er nog ruim 9000. Volgens de onderzoekers is de afkalving van 23 slagers per maand deels te wijten aan toegenomen kosten en aan de afschrikkende werking na dierziekten zoals mond- en klauwzeer. Maar de slagers zien de toegenomen dominantie van supermarkten en concurrentie van buitenlandse import als grootste oorzaak. Britse slagers gaan nu de krachten bundelen om de aandacht van consumenten te richten op het belang van een goede slagerij als het gaat om bereidings- en menuadvies en product-kwaliteit.  

 

Reageer op dit artikel