nieuws

Brandjes bij islamitische slagerij en moskee

Slagersnieuws

ALKMAAR – De brandweer rukte maandagavond even na half tien met groot materieel uit om een brand in een vuilcontainer aan de Thomas a Kempislaan te blussen. De container stond aan de achterkant van een islamitische slagerij.

ALKMAAR –  De brandweer rukte maandagavond even na half tien met groot materieel uit om een brand in een vuilcontainer aan de Thomas a Kempislaan te blussen. De container stond aan de achterkant van een islamitische slagerij.

De brand veroorzaakte ook flinke schade aan de opslagplaats van de slagerij.  Omdat er gevaar bestond dat de brand zou uitbreiden werden de ramen aan de voorkant van het pand ingeslagen, zodat de brand aan twee kanten zou kunnen worden bedwongen. De vlammen laaiden even hoog op en er was een enorme rookontwikkeling. De politie had de omgeving ruim afgezet.

In de nacht van zondag op maandag was er ook al een brandje niet ver uit de buurt. In een bijgebouw van de moskee aan de Mr. P.J. Troelstrakade was sprake van een beginnende brand. Hier zou het gaan om sloopafval, omdat het gebouw op dit moment wordt gerenoveerd.

 

Reageer op dit artikel