nieuws

Boze slager vestigt hoop op KNS

Slagersnieuws

ENSCHEDE – Met grote verbazing heeft topslager Jos Lohman kennis genomen van het besluit van de gemeente Enschede om over te gaan tot algehele zondagopenstelling.

Boze slager vestigt hoop op KNS

ENSCHEDE – Met grote verbazing heeft topslager Jos Lohman kennis genomen van het besluit van de gemeente Enschede om over te gaan tot algehele zondagopenstelling.

Het betekent dat de supermarkten vanaf januari 2011 iedere zondag van 8 uur tot 18 uur open zijn. Slager Jos Lohman (foto) heeft de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) benaderd om namens hem in actie te komen. ‘Dit is voor ons namelijk een gigantische dreun,’ laat een woedende slager Lohman weten. ‘Wanneer mensen vanaf januari 2011 standaard op zondag terecht kunnen voor vlees bij de supermarkten (het zijn er in Enschede zo’n 20-red.) dan ontkom ik er niet aan om personeel te ontslaan.’

Zelf overweegt de slager, die met zijn onderneming is gevestigd in winkelcentrum Deppenbroek, niet om op zondag open te gaan. ‘Als kleine zelfstandige slager zou dat een aanslag op mijn privéleven betekenen, wekelijks 65 uur werken is genoeg.’ 

Winkelsluitingswet
Overigens heeft de VVD heeft tijdens de informatie met een schuin oog naar de SGP gekeken en daarom wordt de winkelsluitingswet voor de zondag niet verruimd. De VVD zou de vrijheid om de winkels op zondag open te houden graag verruimen, maar omdat het toekomstige kabinet de twee zetels van de SGP soms hard nodig kan hebben, is deze VVD-wens vervallen. 

Lees ook:

Keurslager Voordouw tegen zondag-AH (14 september 2010)
CBL: zondagsopening in regeerakkoord (13 augustus 2010)
Waarde winkels leidt onder beperking opening (13 februari 2009)
Slager Verhoef eindelijk vrij op zondag (5 oktober 2007)
PvdA wil Winkeltijdenwet aanpassen (26 maart 2007) 

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over winkeltijden

 

Reageer op dit artikel