nieuws

Borgonjen draagt slagersmes over aan Henny Agterberg

Slagersnieuws

WIJHE – Topslagerij Borgonjen maakt op 1 november een doorstart. Gerda en Louis Borgonjen hebben een opvolger gevonden die uit hetzelfde ambachtelijke hout gesneden is: Henny Agterberg. De worstkwaliteit blijft daarmee gegarandeerd.

Borgonjen draagt slagersmes over aan Henny Agterberg

WIJHE –  Topslagerij Borgonjen maakt op 1 november een doorstart. Gerda en Louis Borgonjen hebben een opvolger gevonden die uit hetzelfde ambachtelijke hout gesneden is: Henny Agterberg. De worstkwaliteit blijft daarmee gegarandeerd.

Henny Agterberg gaat samen met Esther de Klerk, Judith Krist en voorlopig met Gerda Borgonjen de kar trekken, meldt dagblad De Stentor. Tijdens het herstel van Borgonjen na een beroerte heeft slager Femminus Uiterwijk samen met het vaste team gezorgd dat de klanten niets te kort kwamen. Per 1 november neemt Henny Agterberg het roer over in de slagerij en dat onder ‘kritisch oog’ van Esther, Judith en Gerda want: wat goed is moet zo blijven. En dat zien ze allemaal helemaal zitten. ‘We gaan d’r voor’, zegt Gerda Borgonjen terwijl de rest instemmend knikt. En ook Louis Borgonjen ziet in Agterberg een perfecte opvolger die zal zorgen dat de rookworst volgens het geheime recept van zijn voorganger slager Greeve (uit de vorige eeuw) niets aan kwaliteit en smaak zal inboeten. Sterker nog, de beroemde Borgonjen rookworst gaat ook verkocht worden in Zwolle, in de andere slagerij van Agterberg in Stadshagen.

Daarnaast is de nieuwe slager, als een van de weinige in deze regio, ook gespecialiseerd in het verwerken van hele en halve varkens en koeien voor de diepvries. Net als Borgonjen heeft hij eerlijk vlees hoog in het vaandel. ‘Van de dieren die ik koop weet ik zeker waar ze gelopen hebben en wat ze gegeten hebben.’ Om te onderstrepen dat vrijwel niets verandert, blijft ook de naam Topslagerij Borgonjen ongewijzigd.

Bij de overname van de slagerij zal voor de vaste klanten op een later tijdstip worden stilgestaan.

 

Reageer op dit artikel