nieuws

Boerewors wint aan populariteit

Slagersnieuws

ALMERE – Steeds meer Nederlanders ontdekken de aparte smaak en kwaliteit van Boerewors. Dat meldt Eisma Voedings Middelen Industrie (EVMI).

Boerewors wint aan populariteit

ALMERE – Steeds meer Nederlanders ontdekken de aparte smaak en kwaliteit van Boerewors. Dat meldt Eisma Voedings Middelen Industrie (EVMI).

Twee Zuid-Afrikaners hebben de Zuid-Afrikaanse variant van braadworst in Nederland geïntroduceerd. ‘Het geheim van de Boerewors is de textuur, mengverhouding van het vlees en vooral de combinatie van specerijen’, aldus André Koning, die de Boerewors naar Nederland bracht. Koning en zijn compagnon Christabe Wybenga hebben geen slagersachtergrond.

Het recept voor Boerewors vond Koning op een oud borduurwerk aan de wand thuis bij zijn moeder. Boerewors.nl heeft een overeenkomst gesloten met een Keurslager. De slager draait de worst, maar Boerewors.nl waakt over de receptuur en zorgt zelf voor de specerijen. ‘Zo houden we het recept geheim, en hebben wij een perfecte constante kwaliteit.’

Boerewors.nl draait momenteel elke vier weken zo’n 800 kilo worst. De worst is verkrijgbaar via acht afhaalpunten in Nederland; bestellen gaat via www.boerewors.nl.

Lees ook:
Slagers strijden om beste droge worst (22 mei 2010)

Kijk in ons nieuwarchief voor:
Meer berichten over worst

Reageer op dit artikel