nieuws

Boegbeeld Van Dalen Ridder

Slagersnieuws

ROTTERDAM – De scheidende KNS voorzitter Gilles van Dalen werd donderdag 12 juni benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Het was de burgemeester van Schagen die deze koninklijke onderscheiding uitreikte tijdens de KNS relatiebijeenkomst te Rotterdam. Burgemeester Westerink prees Van Dalen voor zijn vele bestuurlijke werkzaamheden.

Boegbeeld Van Dalen Ridder

ROTTERDAM – De scheidende KNS voorzitter Gilles van Dalen werd donderdag 12 juni benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Het was de burgemeester van Schagen die deze koninklijke onderscheiding uitreikte tijdens de KNS relatiebijeenkomst te Rotterdam. Burgemeester Westerink prees Van Dalen voor zijn vele bestuurlijke werkzaamheden.

Van Dalen was al bij voorlopers van de KNS actief, als bestuurslid van de ANS (de Algemene Nederlandse Slagersbond) en als voorzitter van de NAS (de Nederlandse Ambachtelijke Slagersorganisatie). Hij werd in 2001 de eerste voorzitter van de KNS. Verder behartigde hij in tal van commissies en besturen de belangen van de Nederlandse slagers, zoals onder meer in het Bedrijfschap Slagersbedrijf, het centraal bureau diensten aan slachtvee, het productschap Vee en Vlees, de Slavakto en de commissie zelfslachtende slagers. ‘Het is een boegbeeld voor de hele branche,’ aldus burgemeester Westerink. Ad Bergwerff, zijn opvolger als voorzitter van de KNS, omschreef in zijn toespraak Van Dalen als een man met een slagershart op de goede plek. ‘Het is een geweldenaar die zich met grote passie inzet voor de belangen van de slagersbranche.’

Niet alleen voor de slagersbranche heeft Van Dalen zich verdienstelijk gemaakt, ook in de Schager gemeenschap is hij geen onbekende. Van Dalen is erelid van Slagersvereniging ‘Ons Belang’ Schagen en Omstreken, waar hij ruim twintig jaar de voorzittershamer hanteerde en als adviseur betrokken bij de organisatie van de jaarlijkse Schager Paasveetentoonstelling.

Tekst en foto: Harrie Leijten

 

Reageer op dit artikel