nieuws

BN-ers willen plofkip weg bij Jumbo

Slagersnieuws

DOETINCHEM – Cabaretier Guido Weijers en BNN-presentatrice Nicolette Kluijver willen dat supermarkt Jumbo de plofkip uit de schappen haalt. Dat laten zij Jumbo weten in een radiospot en via Facebook en Twitter.

BN-ers willen plofkip weg bij Jumbo

DOETINCHEM – Cabaretier Guido Weijers en BNN-presentatrice Nicolette Kluijver willen dat supermarkt Jumbo de plofkip uit de schappen haalt. Dat laten zij Jumbo weten in een radiospot en via Facebook en Twitter.

Beide BN-ers zijn ooit verkozen tot Meest Sexy Vegetariër en helpen stichting Wakker Dier. Guido Weijers: ‘Ik vind ’t verder een fijne winkel, maar ik wordt altijd zo ongelofelijk pissig van dat dierenleed in het vleesschap. Het is gewoon achterhaald om dat nog te verkopen.’ De radiospots zijn te horen op Radio 1 en 2, 3FM, Radio 4, 5, 6, BNR Nieuwsradio en ORN Radio.

Supermarkten gaven eerder dit jaar aan om in 2020 te stoppen met de verkoop van plofkip. Wakker Dier vindt dat te laat, veel A-merken zijn momenteel bezig om binnen twee jaar plofkipvrij te zijn.

Beluister de radiosports van Nicolette Kluijver en Guido Weijers.
 

Reageer op dit artikel