nieuws

Blank kalfsvlees weg uit supers

Slagersnieuws

AMSTERDAM – Vrijwel alle supermarkten zijn gestopt met de verkoop van blank kalfsvlees. Dat meldt Wakker Dier. Keurslagers blijven het vlees verkopen.

Blank kalfsvlees weg uit supers

AMSTERDAM –  Vrijwel alle supermarkten zijn gestopt met de verkoop van blank kalfsvlees. Dat meldt Wakker Dier. Keurslagers blijven het vlees verkopen.

Stichting Wakker Dier voerde het afgelopen half jaar campagne tegen de verkoop omdat de organisatie stelt dat blank kalfsvlees komt van kalveren die aan bloedarmoede leden, zo meldt Meat & Meal. De stichting zegt dat het de laatste weken toezeggingen kreeg van Jumbo, Plus, Aldi, Lidl, Boon, Coop, Dekamarkt, Hoogvliet, Nettorama, Poiesz, Sanders, EM-Té, Spar en Vomar dat ze al geen blank kalfsvlees meer verkopen of binnen enkele maanden de verkoop stoppen.

Keurslagers

Eerder hielden Dirk, C1000, Super de Boer, AH, Bas, Digros en Deen daar al mee op. Volgens Wakker Dier willen alleen de supermarktketens Jan Linders en Boni nog geen eind maken aan de verkoop. Het blanke kalfsvlees is, volgens de stichting, ook nog veel in de horeca en bij Keurslagers te krijgen. De dierenvrienden zullen ook hen proberen over te halen.

Wakker Dier stelt tegen blank kalfsvlees te zijn, omdat de dieren volgens de organisatie op een ijzerarm dieet worden gezet, waardoor ze bloedarmoede zouden krijgen.

 

Lees ook: Keurslagers blijven blank kalfsvlees verkopen

 

 

 

Reageer op dit artikel