nieuws

Bizonvlees is gezonder dan kip

Slagersnieuws

WASHINGTON – Bizonvlees is gezonder dan kip en gezond voor het hart. De Amerikaanse hartstichting promoot het vlees volop in de VS.

Bizonvlees is gezonder dan kip

WASHINGTON – Bizonvlees is gezonder dan kip en gezond voor het hart. De Amerikaanse hartstichting promoot het vlees volop in de VS.

Bizonvlees is rijk aan mineralen, proteïnen (75 procent meer dan gemiddeld vlees), vetzuren, ijzer (40 procent meer dan ander vlees) én het bevat weinig vet. Het bevat zelfs minder cholesterol en calorieën dan kip. Het vlees verschijnt dan ook steeds vaker op het menu van de Amerikanen, meldt Meat & Meal

Bizonvlees heeft veel weg van rundvlees, maar is zoeter en rijker van smaak. Het vlees bevat veel mineralen, waaronder selenium, kalium, fosfor, koper, zink en vitamines B6 en B12. De Amerikaanse Heart Association noemt bizonvlees ‘een onderdeel van een dieet dat vriendelijk is voor het hart’.
 

Reageer op dit artikel