nieuws

Bisschop: vlees eten verhoogt libido

Slagersnieuws

HILVERSUM – Jongeren die moeite hebben de deugd van de kuisheid te leven, zouden wat minder kunnen eten. ‘Met name vlees schijnt van invloed te zijn op je seksuele verlangens.

Bisschop: vlees eten verhoogt libido

HILVERSUM  – Jongeren die moeite hebben de deugd van de kuisheid te leven, zouden wat minder kunnen eten. ‘Met name vlees schijnt van invloed te zijn op je seksuele verlangens.’

Dat zegt bisschop Everard de Jong deze maand in het katholieke jongerenblad Omega. De hulpbisschop van Roermond geeft in het blad tips hoe jongeren problemen met de kuisheid te lijf kunnen gaan: ‘middelen die echt helpen’. Zij doen er goed aan God, Maria, andere heiligen en engelen om hulp te vragen. Ook helpt het om te bidden voor de mensen tot wie ze zich aangetrokken voelen, denkt De Jong. De ‘jongerenbisschop’ wijst erop dat de woestijnvaders vaak spreken over de band tussen gulzigheid en veel eten enerzijds en seksuele verlangens anderzijds. Vooral vlees zou seksuele verlangens stimuleren.

Seksuele gevoelens komen vaak op door onkuise gedachten, stelt De Jong. Het helpt volgens hem dan ook gewoon aan iets of iemand anders te denken. ‘Of probeer de spanning te breken door een (fatsoenlijke!) grap.’

Reageer op dit artikel