nieuws

Biologische slagers in Vers Top 100

Slagersnieuws

AMSTERDAM – De biologische slagers van De Groene Weg en natuurslagerij Rob Rijks hebben een plek veroverd in de Vers Top 100. De Vers Top 100 beoogt de meest innovatieve bedrijven in de verssector in kaart te brengen en is een initiatief van Denhatex Uitgeverij en PR-bureau Stijlmeesters.

Biologische slagers in Vers Top 100

AMSTERDAM – De biologische slagers van De Groene Weg en natuurslagerij Rob Rijks hebben een plek veroverd in de Vers Top 100. De Vers Top 100 beoogt de meest innovatieve bedrijven in de verssector in kaart te brengen en is een initiatief van Denhatex Uitgeverij en PR-bureau Stijlmeesters.

De Groene Weg slagers eindigden tijdens deze eerste editie op de 32e stek. Zij verkopen uitsluitend vleesproducten die afkomstig zijn van de biologische landbouw. Inmiddels telt de franchiseformule 13 winkels. Slagerij Rob Rijks kwam op de 55e plaats terecht. Deze natuurslagerij in Overijssel verkoopt enkel biologisch vlees en biologische vleeswaren. In eigen worstmakerij produceert het bedrijf vele specialiteiten en vooral streekproducten.

De vleessector scoorde ook verder goed. Vleesvervanger Meatless heeft de derde plaats behaald. Het bedrijf van Jos Hugense staat daarmee nog boven grote bedrijven als Vion, VanDrie Group, Zwanenberg en Stegeman.  De productie- en snijmachine voor gekookte worst van Sonder Food Systems kwam op de veertiende plaats terecht en is de hoogste in de categorie vlees(gerelateerde) bedrijven. Het bedrijf werd vorig jaar ook al genomineerd voor de Food Valley Award én behaalde dit jaar de derde plek in de MKB Innovatie Top 100.

De volgende bedrijven die aan vlees zijn gerelateerd veroverden een plekje in de Top 100:
 

(3) Meatless – Plantaardige vleesvervanger                                                                                                                                             (28) BioZorg – Biologische koelverse maaltijden en maaltijdcomponenten
(31) Van Drie Groep – Duurzamere productie kalfsvlees 
(32) De Groene Weg – Biologische slagers
(50) Weyl Beef Products – Weylander rundvleesproducten
(55) Natuurslagerij Rob Rijks – Biologische vlees/Vechtdalvarken
(59) Vion – Mer et Terre (vis en vlees in één verpakking)
(61) Zwanenberg – Ziggies, worstjes voor in de kroeg
(63) Livar – Kloostervarken
(80) Food Processing & Partners – vlees als grondstof
(91) Stichting Dianthus e.a. – Introductie oeroud vleesras: Vechtdalrund
(92) Vleeswarenfabriek Henri v.d. Bilt – ‘Out of home’ product streaky bacon
(96) Stegeman – Trots van de streek

Koppert Cress is de nummer één in de Vers Top 100. Het bedrijf uit het Zuid-Hollandse Monster teelt en vermarkt cressen of kiemgroenten, zoals broccolicress. Op de tweede plek eindigde HiFri. Dit bedrijf levert de technologie waarmee frites en snacks met stoom worden gefrituurd. De Top 100 is tot stand gekomen na een selectie door de uitgeverij en een beoordeling door een onafhankelijke jury aan de hand van de volgende criteria: innovatief vermogen, ondernemerschap, groeiperspectief en duurzaamheid.

Naar de Top 100.

 

Reageer op dit artikel