nieuws

Biefstuk populairste vlees

Slagersnieuws

Biefstuk is het populairste stukje vlees. Daarna komt de gehaktbal boven drijven, zo blijkt uit onderzoek van Croma onder 550 Nederlanders. De steekproef laat zien dat 42 procent van de Nederlanders zich typeert als een liefhebber van ‘een lekker stukje vlees’.

Biefstuk is het populairste stukje vlees. Daarna komt de gehaktbal boven drijven, zo blijkt uit onderzoek van Croma onder 550 Nederlanders. De steekproef laat zien dat 42 procent van de Nederlanders zich typeert als een liefhebber van ‘een lekker stukje vlees’.

‘Een derde van de Nederlanders kan zelfs geen dag zonder vlees en braadt er lustig op los. Gaat 34 procent van de mannen het liefst voor een lekker biefstukje, 19 procent van de vrouwen zet de tanden juist graag in een gehaktbal’, concluderen de enquêteurs. Uit de steekproef kwam ook naar voren dat vrouwen meer moeite zeggen te hebben met de bereiding van vlees dan mannen. Als er gekeken wordt naar de leeftijd, is de schnitzel bij jongeren het meest in trek, 21 procent tegenover 6 procent van de ouderen. De ouderen verlangen meer naar het karbonaadje. In de top vijf van lekkerste vleesgerechten staat naast biefstuk (31 procent), gehaktbal (16 procent) de schnitzel met 12 procent op een derde plaats, daarna komen achtereenvolgens de karbonade (11 procent) en de entrecôte (10 procent).

Reageer op dit artikel