nieuws

Beste barbecueworst van slager Bles

Slagersnieuws

ZWOLLE – Tijdens de Noordelijke Slagers Manifestatie (NSM) werd de slager met de beste barbecueworst bekroond. De hoofdprijs ging naar Stefan Bles uit Wehl.

Beste barbecueworst van slager Bles

ZWOLLE – Tijdens de Noordelijke Slagers Manifestatie (NSM) werd de slager met de beste barbecueworst bekroond. De hoofdprijs ging naar Stefan Bles uit Wehl.

Behalve om de nationale en provinciale titels (waarvan de winnaars komend weekend bekend worden gemaakt) werd door slagers ook gestreden om de beste barbecueworst. Op beide dagen konden ze de worsten voor jurering inleveren. Het leidde tot 59 aanmeldingen.

De winst ging naar Gildeslager Stefan Bles uit Wehl die op dag 1 een ‘uitgekiende’ worst had ingeleverd. De jury sprak van een makkelijk etende barbecueworst, goed gekruid met zomerse tuinkruiden. Jury-voorzitter Wim Kamps: ‘Een perfect model met een lichtgekromde varkensdarm. Een worst met veel tekening zoals wij dat noemen. Niet te fijn gemaald, goed uitgecutterd en een mooie structuur.’ Turner Epke Zonderland reikte de prijs tijdens het afsluitende tuinfeest op dag 2 van de beurs uit aan de verraste slager uit de Achterhoek.

Alle prijswinnaars gingen op de foto met turnkampioen Zonderland.

Een verslag van de NSM in Vleesmagazine van maart.

 

Reageer op dit artikel