nieuws

Beroepsfilmpjes slagers online

Slagersnieuws

RIJSWIJK – Sinds kort staan nieuwe beroepenfilmpjes over de slagersbranche online. Op de website van ScholierenTV kunnen bezoekers vier filmpjes bekijken over de werkzaamheden van winkelmedewerker, traiteur, ondernemer en slager/cateraar.

Beroepsfilmpjes slagers online

RIJSWIJK – Sinds kort staan nieuwe beroepenfilmpjes over de slagersbranche online. Op de website van ScholierenTV kunnen bezoekers vier filmpjes bekijken over de werkzaamheden van winkelmedewerker, traiteur, ondernemer en slager/cateraar.

Inmiddels zijn de filmpjes meer dan 3900 bekeken. Deze internetfilmpjes zijn, op initiatief van de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS), speciaal ontwikkeld voor jongeren die een vervolgopleiding moeten kiezen. ‘Het doel is te laten zien dat werken in de slagerij leuk, afwisselend en uitdagend is. Werken in de slagerij is meer dan alleen vlees verkopen. Het is een interessant ambacht met een goed toekomstperspectief waarbij diverse aspecten van ondernemerschap aan bod komen,’ aldus de KNS.

De KNS voert het secretariaat van Stichting Opleidingsfonds Slagerbedrijf (Sovvb) en heeft de ontwikkeling van de filmpjes geïnitieerd. De KNS vindt de werving en bevordering van instroom van jonge mensen in het slagersvak erg belangrijk.

Naar de filmpjes 

Reageer op dit artikel