nieuws

Belgische slager ziet marktaandeel vleeswaren dalen

Slagersnieuws

BRUSSEL – Spek, gedroogde ham en gekookte hammen zijn in België de populairste vleeswarensoorten. De Belg at vorig jaar gemiddeld 16,5 kilogram vleeswaren. De slager verliest marktaandeel.

Belgische slager ziet marktaandeel vleeswaren dalen

BRUSSEL – Spek, gedroogde ham en gekookte hammen zijn in België de populairste vleeswarensoorten. De Belg at vorig jaar gemiddeld 16,5 kilogram vleeswaren. De slager verliest marktaandeel.

De Belg koopt zijn vleeswaren voornamelijk in de hyper- en supermarkten. Deze nemen samen 79% van het volume voor hun rekening. Dit is negen procent meer dan in 2000.  Deze stijging werd uitsluitend veroorzaakt door de opmars van de verkoop van vleeswaren in de hard discount (Lidl en Aldi). Zij hebben intussen al meer dan een kwart van de vleeswarenmarkt in handen. De slager ziet zijn marktaandeel in de verkoop van vleeswaren verder dalen en strandt in 2008 op 15,4% in volume.

Vleeswaren worden steeds meer in voorverpakte vorm verkocht. Tussen 2000 en 2008 steeg het aandeel voorverpakte vleeswaren van 40% naar 64%. Een van de oorzaken hiervan is dat vleeswaren steeds meer in supermarkten wordt gekocht en daar zijn vooral voorverpakte vleeswaren te vinden.
 

Reageer op dit artikel