nieuws

Beierse slagers willen Münchner Leberkäs beschermen

Slagersnieuws

MÜNCHEN – Twee Beierse slagers willen de traditionele Münchner Leberkäs en Bayerischer Leberkäs wettelijk beschermen. Volgens hen wordt er onder die benamingen veel nep-leberkäser op de markt gebracht.

MÜNCHEN – Twee Beierse slagers willen de traditionele Münchner Leberkäs en Bayerischer Leberkäs wettelijk beschermen. Volgens hen wordt er onder die benamingen veel nep-leberkäser op de markt gebracht.

De slagers, broers Markus en Alexander Brandl, hebben inmiddels een beschermingsvoorstel ingediend, laat Meatandmeal.nl weten. Zij baseren zich daarbij op een EU-wet die regionale producten beschermt. Producten als Parmaham en Feta-kaas vallen al onder die wet. Het duo wil dat er nu ook precies wordt vastgelegd hoe de échte Leberkäs wordt gemaakt en van welke ingrediënten deze is gemaakt. Het vlees moet bijvoorbeeld voor minimaal driekwart uit Beieren komen. Wie zich niet aan de voorschriften houdt mag het product geen Münchner of Bayerischer Leberkäs meer noemen. Veel supermarkten verkopen Münchner of Bayerischer Leberkäs, terwijl deze in het buitenland wordt gemaakt en niet volgens de traditionele wijze.

Consumenten kunnen op een speciale website de actie ondersteunen.

Reageer op dit artikel