nieuws

Behoefte arbeidskrachten in ambachtelijke sector

Slagersnieuws

AMSTERDAM – In ruim 100 gemeenten in heel Nederland staat op donderdag 1 oktober de Landelijke Banenmarkt van UWV Werkbedrijf op het programma. UWV roept werkgevers in de ambachtelijke sector met name op om deel te nemen.

Behoefte arbeidskrachten in ambachtelijke sector

AMSTERDAM  –  In ruim 100 gemeenten in heel Nederland staat op donderdag 1 oktober de Landelijke Banenmarkt van UWV Werkbedrijf op het programma. UWV roept werkgevers in de ambachtelijke sector met name op om deel te nemen.

De grootste banenmarkt van Nederland staat dit jaar in het teken van kansen op de arbeidsmarkt. Zo zijn – ondanks de economische tegenwind – allerlei sectoren op zoek naar gekwalificeerde werknemers. Dat geldt ook voor ambachtelijke beroepen, waar sprake is van een groeiende behoefte aan arbeidskrachten.

De ambachtelijke branche is zeer breed en divers en bestaat uit allerlei verschillende beroepen: van slager tot opticiën en dakdekker en van banketbakker tot goud- en zilversmid of voeger. Binnen veel ambachtelijke beroepen is sprake van een eigen opleidingsaanbod, vaak een combinatie van werken en leren. De uiterlijke verzorging is het best vertegenwoordigd. Zo tellen de kappersbranche en schoonheid- en voetverzorging ruim 39.000 bedrijven. De grootste groei doet zich ook in deze sector voor. Sinds 2004 kwamen er ruim 8.500 ondernemers bij. Verder is sprake van een stijgende vraag naar technische beroepen, zoals installatie- of onderhoudsmonteur, dakdekker, straatmaker of tegelzetter.

 

Reageer op dit artikel