nieuws

Bedrijf verdacht van fraude met vlees

Slagersnieuws

LEEUWARDEN – De Algemene Inspectie Dienst (AID) verdenkt het vleesverwerkende bedrijf Friesland Beef uit Leeuwarden van grootscheepse fraude met afgekeurd vlees.

Bedrijf verdacht van fraude met vlees

LEEUWARDEN – De Algemene Inspectie Dienst (AID) verdenkt het vleesverwerkende bedrijf Friesland Beef uit Leeuwarden van grootscheepse fraude met afgekeurd vlees. 
 
Daardoor zou de voedselveiligheid van de Nederlandse én buitenlandse consument in het geding zijn. Dat bevestigen bronnen rondom het onderzoek. De directeur van het bedrijf, Henk Visser, wordt ervan verdacht op grote schaal etiketten en stempels te hebben omgewisseld, waardoor het vlees van afgekeurde en zieke runderkarkassen, die bedoeld waren voor destructie, alsnog in het productieproces terecht is gekomen.

Diverse politieke partijen reageren geschokt. De Partij voor de Dieren pleit voor een parlementair onderzoek. Ze wantrouwt het onderzoek van minister Verburg (Landbouw) naar de misstanden in de vleessector. Partijleider Marianne Thieme spreekt haar bezorgdheid uit over de controles. ‘De overheid keurt het vlees niet meer. De sector doet het zelf, er zijn alleen te weinig goede controleurs. Het bedrijf dat nu de keuringen doet, is commercieel en knijpt vaak een oogje dicht. Er is te veel geld mee gemoeid.’
 

Reageer op dit artikel