nieuws

Bedrijf stuurt ondernemers nepnota’s

Slagersnieuws

DOETINCHEM – Een bedrijf dat zich voordoet als de Gouden Gids probeert ondernemers geld uit de zakken te kloppen door hen spooknota’s van 780 euro te versturen.

DOETINCHEM – Een bedrijf dat zich voordoet als de Gouden Gids probeert ondernemers geld uit de zakken te kloppen door hen spooknota’s van 780 euro te versturen.

Deze waarschuwing doet directeur Fleur van Eck van het Steunpunt Acquisitiefraude vrijdag in de Telegraaf. De ‘Gele Bedrijvengids’ stuurt bedrijfseigenaren ongevraagd een nota van 780 euro voor een vermelding in de gids. Door de grote overeenkomsten met het logo van de Gouden Gids, denken veel ondernemers die de nota in handen krijgen, met de bekende telefoongids te maken te hebben.

Bij het Steunpunt Acquisitiefraude hebben zich tot nu toe 538 ondernemers gemeld met klachten over de spooknota’s van de ‘Gele Bedrijvengids’. Het is onbekend hoeveel goedgelovigen de nota hebben betaald. ‘Wie ingaat op het aanbod krijgt een forse nota gepresenteerd’, constateert Van Eck, die adviseert de nota niet te betalen. ‘Ze zullen het waarschijnlijk niet tot een rechtszaak laten komen.’
 

Reageer op dit artikel