nieuws

Bas Derksen beste biologische slagerij

Slagersnieuws

AMSTERDAM – De Groene Weg Bas Derksen uit Nijmegen is voor de tweede keer de beste biologische slager van Nederland geworden.

Bas Derksen beste biologische slagerij

AMSTERDAM – De Groene Weg Bas Derksen uit Nijmegen is voor de tweede keer de beste biologische slager van Nederland geworden.

In de Amsterdamse Borchlandhal is dit dinsdagavond bekendgemaakt tijdens de verkiezing Slagerij van het Jaar, een wedstrijd georganiseerd door Vleesmagazine. Bas Derksen en zijn team reageerden verrast op de uitverkiezing. ‘Dit jaar hebben we geen extra aandacht geschonken aan de titelstrijd, maar zijn op de oude voet doorgegaan. De lat hebben we niet té hoog gelegd omdat we bezig zijn geweest met een aantal andere zaken, zoals het leveren aan horeca. En bovendien ben ik dit jaar vader geworden en is het opnieuw zoeken naar een balans tussen werk en privé.’ Ondanks dit bewogen jaar is een dolgelukkige Derksen er in geslaagd de titel voor de tweede achtereenvolgende keer in de wacht te slepen.

Het team van Bas Derksen (foto: Jan Willem Schouten)

Uit het juryrapport:
De slagerij heeft een uitstekend verzorgd en opvallend buitenaanzicht. Het vestigingspunt zit in een straat met meerdere aanbieders van biologische producten met de toepasselijke naam: Groenestraat. Het kleine team heeft gemotiveerde medewerkers die zorgen voor een fijne gemoedelijke koopsfeer met gevoel voor de persoonlijke wensen van de individuele klant. Breed kwalitatief hoogwaardig onderscheidend assortiment vraagt, door een niet altijd even hoge omzetsnelheid, wel veel discipline en creativiteit om de versuitstraling te behouden.

Tweede in de verkiezing werd De Groene Weg Theo Pronk uit Rotterdam. Op de derde plaats eindigde De Groene Weg Ilona van Ree uit Deventer.

 

Reageer op dit artikel